Chodníky a cesty

01.05.2016 12:00

Vybrali sme niekoľko informácií o výstavbe, rekonštrukcii a údržbe chodníkov a ciest. Takisto tu nájdete aj niekoľko príspevkov týkajúcich sa stavu dovalovských ciest prevzatých z fóra mesta Liptovský Hrádok, ako aj video vytvorené pri príležitostiach výstavby a rekonštrukcie p. Patschom.

Rekonštrukcia Ulice ČSA (dovalovskej cesty) v roku 2017

Podľa vyjadrenia primátora mesta Branislava Trégera v mesačníku mesta Liptovský Hrádok, ročník XXV., máj 2016, je rekonštrukcia Ulice ČSA z Liptovského Hrádku do Dovalova naplánovaná na rok 2017:

Branislav Tréger: V tomto prípade po dohode s predsedom a riaditeľom dopravy Žilinského samosprávneho kraja (vlastník cesty) sa tohto roku cesta „zaplátala“. Už dnes sa však pripomienkuje projekt na jej celkovú rekonštrukciu, ktorá sa uskutoční v budúcom roku. Na opravy mestských ciest sa vyčlenila dvojnásobná suma ako bola plánovaná. Súťaž dodávateľa na opravy už je ukončená, teraz sa už len čaká na spustenie výroby asfaltu a vhodné počasie. Ak sa tieto podmienky naplnia, s prácami sa môže začať ihneď. Ulice Hradná, Komenského a ulica ku družstvu v Dovalove sa budú rekonštruovať v celom profile, to znamená, že tam bude položený asfaltový koberec v celej šírke. V tomto čase prebieha verejno-obchodná súťaž na dodávateľa. Ak všetko pôjde podľa predpokladu, tak práce by sa mali ukončiť na uliciach Komenského, Hradnej koncom augusta (koniec školských prázdnin) a v septembri v mestskej časti Dovalovo.

prevzaté z mesačníka mesta  Liptovský Hrádok, ročník XXV., máj 2016


Mesto požaduje opätovnú opravu zle zrekonštruovanej cesty v Dovalove

Vedenie liptovskohrádockej radnice v uplynulom období opakovane upozornilo na nutnosť opätovnej opravy pred pár rokmi v rámci budovania kanalizácie zle zrekonštruovaného povrchu úseku cesty v mestskej časti Dovalovo. Opravné práce by samali na základe reklamácie uskutočniť už na jar. „Jednoducho, zhotoviteľ osadil v snahe znížiť náklady príliš tenký asfaltový koberec, ktorý sa v náročných podhorských klimatických podmienkach ukázal ako nevhodné riešenie. Povrch vozovky sa začal zakrátko, ešte v záručnej dobe celoplošne olupovať a rozpadať,“ vysvetlil pre TASR primátor Branislav Tréger. Zároveň prízvukoval, že na nevhodnosť zvolenej technológie upozorňovalo mesto hneď na začiatku rekonštrukcie, hoci daná cesta nie je v jeho správe. „Ten povrch nebol zvolený a položený dobre, čo sa naplno prejavilo už v záručnej dobe aj napriek ubezpečeniam, že určite vydrží dlho,“ skonštatoval Tréger.„Záručná doba sa predĺžila následnou čiastočnou opravou, ktorá sa tiež neosvedčila. Preto hoci sú aj oveľa horšie cesty, trváme na pokračovaní a riadnom vybavení tejto opätovnej reklamácie,“ dodal primátor Liptovského Hrádku. Hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Lenka Záteková uistila, že sa tak stane už v máji. (TASR)

prevzaté z mesačníka Hrádocký spravodaj, ročník XXII., apríl 2015, s. 4.


Neudržiavané cesty počas zimy 2014/2015

Kolóny áut, krok sun krok, lebo silničaři tak, jak každý rok překvapěni jsou velice, že sníh zasypal im silnice.

Jaromír Nohavica v piesni Ladovská zima

Rok čo rok opakujúci sa problém s údržbou ciest postihuje občanov Dovalova aj Liptovského Hrádku. V čase robustných odhŕňačov a drahých mechanizmov je neprípustné, aby cesty takto vyzerali.

Cesta z Dovalova do Liptovského Hrádku

Cesta z Dovalova do Liptovského Hrádku ešte v pomerne dobrom stave.

Zima na Hradnej ulici v Liptovskom Hrádku

Hradná ulica v Liptovskom Hrádku je udržiavaná podobne.

A keď sneh zmizol, z Dovalovske cesty (oficálne Ulica Čs. armády) sa stal tankodrom. Hoci táto cesta spája mesto s jeho mestskou časťou, jeho zaplátanie má na starosti správca – Žilinský samosprávny kraj.


Výstavba a rekonštrukcia

  • Od jesene až do zimy 2014 prebiehala výstavba 2. etapy chodníka popri bývalej základnej škole.
  • V lete v roku 2014 prebiehala v Dovalove rekonštrukcia Slnečnej ulice.
  • V období jeseň 2013 až jar 2014 prebiehala výstavba popri bývalej základnej škole. Pri tejto príležitosti boli nasvietené vzniknuté prechody pre chodcov.
  • Na jeseň v roku 2012 bola dokončená výstavba chodníka, ktorý spája obec s Liptovským Hrádkom.


Autor: Ľubor Patsch, TV Liptovský Hrádok

Občan

Čo môžete urobiť?

Ak ste nespokojní so stavom chodníkov či ciest, môžete:

  • Osloviť mestských poslancov za Dovalovo (viď kontakty v sekcii Občan)
  • Sťažovať sa osobne
  • Nechať to tak

Nakoľko ide o dlhodobý problém, je potrebné žiadať systémové vyriešenie. Odporúčame preto obrátiť sa na mestských poslancov, ktorí môžu/mali by predložiť Váš návrh na zasadnutich MsZ.

Diskusia

Milan, 26.03.2015
Dovalovská cesta je naozaj v katastrofálnom stave. Pán primátor väčšinou poukáže na správcu ŽSK, no jeho súčasná pozícia podpredsedu župy uberá takýmto argumentom na váhe. Inak, pravidelne predstupovať pred sťažujúich sa občanov s odvolávaním sa na ŽSK by som si nedovolil, hoci takáto hierarchia a delenie ciest musí panovať. Je to skutočnosť, ale pre mňa to nie je odpoveď, pokiaľ si rozbíjam auto na cestách patriacich do oblasti mesta (napr. križovatka pod Skalkou, cesta do L. Petra, Dovalovská cesta a pod.)

Ale na tú Dovalovskú cestu sa dá pozerať aj s humorom napr. ráno pri ceste do práce si dávam „slalom – kvalifikáciu“ a poobede pri ceste naspäť  „slalom – finále“ :P

Pridajte svoj názor do diskusie >

Diskusia – Fórum mesta Liptovský Hrádok
Lavičky na Dovalovskej hrádzi | Autor: Peter Petrek, Hradná 495, L.Hrádok | Pridané: 12.09.2013, 17:43:58
Dobrý deň pán primátor. Vopred sa ospravedlňujem, že sa opäť vraciam k otázke osadenia lavičiek na Dovalovskej hrádzi. Podnietili ma k tomu pochybovačné reči dôchodcov. Sľubujem však, že toto je posledný raz, čo o lavičkách píšem. Pochybovačom som povedal, aby sa už sami obracali na Vás. O tejto otázke sme už spolu na "Fóre" hovorili 24.8.2012, 22.2.2013, 16.5.2013. Nedá mi, aby som necitoval s Vašich odpovedí: "...máme systém porád. Každá úloha má termín plnenia a je adresná. Za záväzkom si stojíme ..." "... úlohu dostali TS a budú osadené túto jar - 2013 ..." " ... keď sa skončia práce v podchode, TS zabezpečia osadenie lavičiek ..." Jar je už dávno za nami, práce v podchode sa už skončili, takže treba už len splniť dané sľuby a lavičky osadiť aspoň v takom počte, ako sú osadené od železničnej trate po lavicu-most pod cintorínom. Verím, že teraz už bude Vás sľub splnený. Petrek Peter, Hradná 495

 

RE: Lavičky na Dovalovskej hrádzi | Autor: Treger | Pridané: 13.09.2013, 007:59:22

Pán Petrek viem o tomto záväzku, poprosím o trpezlivosť, zrealizujeme ich.

RE: RE: Lavičky na Dovalovskej hrádzi | Autor: Ištok | Pridané: 13.09.2013, 13:40:27
Teleso hrádze nie je majetkom mesta, žiadal som správcu o súhlas osadiť lavičky na Vami požadované miesta. Súhlas som však nedostal, práve naopak mali výhrady aj k už existujúcim lavičkám. Dôvod prečo nesúhlasia nájdete v príspevku od autora Am – lavičky?

 

Prístupová cesta k RD Dovalovo | Autor: Otto | Pridané: 03.09.2013, 13:59:44
Naivne som si myslel, ze po vyčistení cesty v jarnom období sa bude jednat o pravidelnú činnosť. Tato naivita mi vydržala až do jesene (aj keď sa musím priznať,že to súvisí aj s nedostatkom času ozvať sa skôr). Od jari sa totiž žiadne dalšie čistenie nekonalo, ak nepočítam sem tam nejaký dažď, čoho však bolo tohto roku poskromne. Žiadam kompetentných, aby sa konečne na menovanej ulici ukázali a zjednali nápravu tohto dlhodobo neprijateľného stavu. Dovolím si priložiť návrh na riešenie: 1. Hliadka MsP raz za týždeň vizuálne skontroluje skutkovy stav 2. Pri zistení nedostatkov požiada o ich odstránenie 3. Ak pri najbližšej kontrole komunikácia opäť nebude čistá, použije sankcie (ak na to nie je MsP oprávnená, nahlási stav mestu a nápravu zabezpeči mesto) Zložité? Dúfam že nie...a snáď by to mohlo konečne vyriešiť dlhodobý problém. Ak sa dočkám písomnej reakcie, tak prosím o konkrétne body nápravy s konkrétnymi menami zodpovedných...predsa len, voľby sa pomaly bližia. Ďakujem!
 
RE: Prístupová cesta k RD Dovalovo | Autor: Treger | Pridané: 04.09.2013, 15:43:54

Tento postup je v už v platnosti. Keby bol problém treba volať MsP, ktorá to má v gescii.


 

Znecistena cesta | Autor: obcania dovalova | Pridané: 28.08.2013, 10:36:06
Dobry den pan primator, opat sa zufalo obraciame na Vas s prosbou o riesenie problemu so znecistenou cestou. RD cele leto necistilo cestu, momentalne zvazauju seno, na ceste je prach a slama zijeme tu v znecistenom zaprasenom prostredi. Pytam sa nema mesto paky na ochranu svojich obcanov? Znasame hluk ale musime i spinu? Dakujeme za pomoc pri rieseni.

 

RE: Znecistena cesta | Autor: Treger | Pridané: 30.08.2013, 07:29:47

Mal som v stredu aj telefonickú sťažnosť na Vami písaný problém. Povinnosť znečisťovateľa je cestu si aj upratať. Tiež je problém s rýchlosťou dopravných prostriedkov. Dnes a ďalšie dni bude MP komunikáciu sledovať/ v prípade porušenia aj sankcionovať/, vyvoláme stretnutie s RD je treba reálne prijať spôsob , aby sa vec vyriešila.

 
Prašné dovalovské cesty a RD | Autor: JŠ | Pridané: 31.08.2013, 08:46:11

Neviem o tom kto to píše za mňa , že v Dovalove sú prašné cesty lebo tam chodia družstevníci. Moc s tým nesúhlasím .Som tiež z Dovalove , bývam tu už viacej desaťročí a okrem traktorov a aut RD toho okolo mňa chodí celá premávka Hrádok-Kokava a nezaregistroval som nejaké mimoriadne zvýšenie prašnosti od roľníckeho družstva. Preto nesúhlasím s tým čo tu niekto píše za mňa . Polievacie auto z Hrádku som už nevidel na tejto ceste asi tak 5 rokov . Za socializmu bolo asi tak 5 x viac traktorov , buldozerov a nákladných áut , popred domy chodili denne 3 stáda kráv tam a nazad na pašu a nejako to nikomu nevadilo. Cez týždeň chodili aj polievacie autá z Hrádku alebo z družstva.Každú sobotu sme si zametali pred domom smeti , a nepoznám niekoho , kto by sa na to sťažoval. A boli sme aj tak zdravší ako sme teraz . Nebolo to síce nejako na pohľad krásne , ale bolo viacej priateľstva , otvorenosti a boli sme družnejší a nie nejakí zákeráci .To , že dneska sa sťažuje niekto z Dovalova , to asi nie je pôvodom z Dovalova ale z nejakého mesta. Treba počítať s tým , že ste na dedine a nie v meste. Ja si uvedomujem , že je treba čistota ovzdušia alebo prostredia. Tá je podľa mňa dneska možno viacej ako 10 x lepšia a ako bola v tom spomínanom období . Uvedomme si však aj iné aspekty. Môžeme byť radi, že ešte nejaké RD tu je a niekto u nás vyrába zdravé potraviny , hlavne domáce a možno by stálo za úvahu toto nejako rozšíriť , hoci ja neviem ako . Lebo potraviny - to je jedna z najhlavnejších vecí v spoločnosti . Ale toto sa už nepozná , lebo dôležitejšie sú nejaké kancelárie , fabriky či úrady . A potraviny - dovezené z Poľska, či Rakúska či z tramtárie si kúpite v Tescu, no nie ? Ešte doplním o cestách v zahraničí . V posledných rokoch aspon raz do roka som na služobnej ceste v Rakúsku, Taliansku , Slovinsku a inde. Nachádzame si ubytovanie v dedinách , v rodinných penzionoch . Posledné 2 roky sme boli ubytovaní v jednom z penzionov v dedine pod Alpami , kde uprostred dediny boli 3 súkromné kravíny . To by u nás na základe našich predpisov nebolo určite možné .V každom odhadujem 50 až 100 ks dobytka. Nakoľko som z len obyčajný človek z dediny, tak som nezaregistroval žiaden smrad, lebo som asi zvyknutý . Taktiež tam vozili seno , obilie a iné produkty . Každý majiteľ po tom , ako dokončil svoju prácu, bol na spommínanej ceste a pekne ju očistil od kadečoho, čo tam nepatrí. Bol som toho očitým svedkom viacejkrát.Traktorov tam bolo asi tak ako na družstve u nás-ak nie viacej . Takže na záver-nemyslite si tí , čo tu píšete o špine u nás , že inde je to lepšie. Je to tak isto u nich ako aj u nás . Záleží len na tom , že tí ľudia si to medzi sebou vyjasnili a dodržujú stanovené pravidlá . A úrady ich nepostihujú , sami si to riadia , lebo vedia , že od všetkého tohoto závisí ich živobytie. Tam nie je iná práca len príjem z poľa a turistiky. Veľkú úlohu tu zohrávajú miestni poslanci a aj samotní občania . To , že u nás poslancov nevidíme v obci medzi občanmi iba ak v obchode pri nákupoch v Jednote , keď nie sú v Lidli a Tescu , tiež o niečom svedčí. Je ľahšie napísať na internet niečo , čo robí mestu zlú reklamu ako ísť za poslancom a dať s ním reč. Lebo som toho názoru , ak to neriešia poslanci , potom načo ich volíme a tiež platíme z daní . Navrhujem ich plat presunúť na príslušných brigádnikov , ktorí budú viditeľne zabezpečovať celoročne potrebné úlohy v danej mestskej časti. Za dvihanie rúk v mestskom parlamente im totiž nepatrí dať žiadnu odmenu. Na to stačí postaviť ich fotky do zasadacej siene a môžu hlasovať cez internet z domáceho kresla. Lebo poslanectvo je dobrovoľná a podotýkam nezisková funkcia pre občanov . Takže ako si to zariadime , tak sa budeme mať aj u nás .


chodník z Liptovského Hrádku do Dovalova | Autor: Tibor | Pridané: 21.10.2012, 20:36:08
Rád by som sa spýtal zainteresovaných, pre koho vlastne bol určený chodník z Dovalova do Hrádku keď z Hrádku po most ponad Dovalovec je značený ako chodník pre peších a od spomenutého mosta ako chodník pre cyklistov .
 
RE: chodník z Liptovského Hrádku do Dovalova | Autor: Treger | Pridané: 22.10.2012, 10:40:45

Chodník je v celej dĺžke pre peších. Vzhľadom na predchádzajúci stav sa stavbou chodníka zvýšila hlavne bezpečnosť chodcov. Chodník sa ale v zmysle projektu môže využívať ako náhrada pre cykloturistov za frekventovanú štátnu cestu v časti od lávky cez Dovalovec a popri zárubnom múre.


Nový chodník Dovalovo | Autor: Obyvateľ | Pridané: 12.10.2012, 11:45:42
Chcel by som sa spýtať prečo sa nedorobil chodník v Dovalove až po úroveň križovatky s vedľajjšou ulicou ku Belej . Na autobusovú zastávku tam chdí veľa ľudí ale teraz chodia po ceste ako chodili v minulosti . Nič sa s tým nezlepšilo . . Nie sú peniaze na cca 30 m ? To by sa možno dalo . Z opačnej strany na autobus tam chodí podstatne menej ľudí . Tí to majú už bezpečnejšie . Keď sa niečo stavia malo by sa to robiť aj pre ľudí a nielen preto aby to pekne vyzeralo . Si myslím asi len ja , ale môžem sa mýliť . Niekto tam hore u vas v meste má asi dosť pomýlené. . Nie je to praktické a ani zmysluplné takto to dokončiť a odovzdať do užívania . No v podstate to asi tak aj zostane na veľa rokov kým nepríde niekto s otvorenými a nie zalepenými zmyslami aby videl veci tak aké skutočne sú .


 

RE: Nový chodník Dovalovo | Autor: Treger | Pridané: 15.10.2012, 15:23:19

Vo výstavbe chodníkov sa bude pokračovať/je to rozdelené po etapách/. Ďalšie etapy výstavby chodníkov zabezpečia komfortnú dostupnosť pre peších, aj v tom smere o ktorom píšete.


Chodník Dovalovo | Autor: JŠ | Pridané: 01.10.2012, 15:41:50
Kúskovanie výstavby chodníka Dovalovo trvá už cca 7-8 rokov - t.j. min. 2 volebné obdobia . Vždy sa nájde niečo , čo treba riešiť čím skôr v meste. Dôležitosť tejto mestskej časti nie je vo vašom myslení vysoká . Iba vtedyu ak je potrebné niekoho zvoliť . Čudujem sa aj veľavýznamným poslancom a komisii za Dovalovo za mestskú časť , ktorí asi nič nenamietajú proti tomu . Mohli by sa spamätať . Myslím si , že na vkus občanov , by som to takto nerobil a nezaťažoval ich každý rok obmedzovaniami pri výstavbe a urobil som to raz a je pokoj . Takéto trhanie výstavby robia iba TRHANI.

 

RE: Chodník Dovalovo | Autor: Treger | Pridané: 02.10.2012, 007:23:22

Keď si vezmete napríklad investície do časti Prekážka, Belánska...a porovnáte s mestskou časťou tak zistíte, že Váš názor o" dôležitosti" je postavený na"vode". Dá sa to veľmi ľahko dokázať a následne zverejniť.


chodník - zastávka aut. | Autor: z Dovalova | Pridané: 28.09.2012, 23:46:04
Myslelo sa pri výstavbe chodníka aj na vydláždenie plochy pod autobusovou zastávkou ? Nech solídne vyzerá nová dlažba aj pod ňou. JS - má pravdu, chodník treba ukončiť až pri križovatke teraz. Nie ako je to pod Skalkou. Nový chodník je dosť dlhý, bolo by dobre umiestniť popri ňom niekoľko lavičiek. Veľa ludí si myslí, že aj popri novom "regrútskom chodníku" na Hradnej ul. by mohlo byť niekoľko lavičiek. Namusíte mi to zverejniť, ani nič robiť.

 

RE: chodník - zastávka aut. | Autor: Treger | Pridané: 01.10.2012, 006:54:01

Pod zastávkou bude plocha vydláždená. Ďalšie etapy výstavby chodníkov zabezpečia komfortnú dostupnosť pre peších.


Chodník Dovalovo | Autor: JŠ | Pridané: 28.09.2012, 008:00:20
Nový chodník v Dovalove , ako sa mi zdá bude končiť cca pred zastávkou autobusu . Nie je to nerozum ? Ľudia z ďalšej ulice pri Belej ale aj zo 4 domov pred škôlkou budú chodiť na zastávku autobusu po tráve alebo po krajnici? To už asi nie je taký veľký náklad urobiť j 30 m chodníka naviac . Nerozumiem zmýšľaniu niekoho , kto to má na starosti. Ale môžem sa mýliť . Starší chodník postavený od ul. SNP ku potoku Dovalovec je už zarastený-obrubníky isto - podľa mňa nekvalitná práca - podľa mňa malo by sa reklamovať . Ešte starší chodník na ul. SNP nie je taký zarastený a to znamená asi že je to tak .

 

RE: Chodník Dovalovo | Autor: Treger | Pridané: 28.09.2012, 11:32:58

Toto je jedna z etáp prác, na ktorú budú naväzovať ďalšie tak, aby sa dostupnosť chodcom maximálne zlepšila.Tú kvalitu preverí OŽPVaD.


znecistena cesta v Dovalove | Autor: Drenkova | Pridané: 24.09.2012, 21:59:46
Dobry den,uz minuly rok sa v tejto veci slubovali zmeny, no nic sa neudialo. Naposledy bola cesta pozametana koncom zimy, no od vtedy preslo pol roka a cesta je po letnych pracach na druzstve a suchom lete v hroznom stave. Susenie pradla na zahrade, prechadzka s detmi po ceste, pestovanie zeleniny ci ovocia v blizkosti cesty sa stava nemoznym a hlavne zdraviu skodlive, kedze na ceste okrem sena, sa nachadza hnoj, mocovka, prach, skalky, kusy hliny....a vsetok tento bordel sa viri velmi vysoko, takze cez den sotva mozeme otvorit co i len okna a vetrat. Verim, ze nas dokazete pochopit a naozaj sa aj nieco zmeni. Pomohlo by poriadit tuto druzstevnu ulicu aspon dvakrat za mesiac a nie dvakrat za rok.
 
RE: znecistena cesta v Dovalove | Autor: Treger | Pridané: 25.09.2012, 008:04:32

Je povinnosťou každého znečisťovateľa dať si verejný priestor do pôvodného stavu, teda aj cesty. Ak nie prichádzajú sankcie zo strany OŽPVaD.TS mali s RD dohodu, kedy čistili komunikáciu po znečistení. Je pravda už dlhšiu dobu TS z RD objednávku na túto činnosť nedostali.Ak dôjde k znečisteniu volajte MsÚ.


Špinavá cesta v Dovalove | Autor: obcania Dovalova | Pridané: 22.09.2012, 12:29:06
Dobry den, prosim o pomoc pri rieseni situacie s udrziavanim cesty v Dovalove. Cestu znecistuju velke nakladne auta (traktory, tatry, kombajn) z druzstva. Cele leto, ked bolo teplo a prasno nikto ani raz cestu nepozametal ku koncu leta je situacia zla najma blizko RD kde sa nachadzaju aj rodinne domy. S hlukom nespravime nic, rovnako asi nie ani s rychlostou akou jazdia niektory vodici velkych nakladnych aut (to je o ludoch a kym tam nebudu stat policajti povedat si nedaju) , ale cesta sa predsa moze z casu na cas pozametat a vycistit. Vozilo sa seno, hnoj, trava je to vsetko spolu s prachom na ceste tesne pri rodinnych domoch v ktorych byvaju male deti. Prosim o pomoc pri rieseni. Dakujem vopred.

 

RE: Špinavá cesta v Dovalove | Autor: Treger | Pridané: 24.09.2012, 006:16:19

OŽPVaD bude v tejto veci konať, aby sa situácia zlepšila.


cesta | Autor: Peter | Pridané: 03.09.2012, 008:52:52
Kedy LVS opravy jamu na ceste v Dovalove pod dialnicou?Pisal som tu uz pred mesiacom,ale moj prispevok nebol vobec zverejneny,pytam sa preco??

 

RE: cesta | Autor: Treger | Pridané: 04.09.2012, 007:16:29

Peter spresnite kde presne, LVS už je informovaná, len treba upresniť kde to je, aby sa potvrdilo či to je po výkope LVS.


Lavičky na Dovalovskej hrádzi | Autor: Petrek Peter | Pridané: 23.08.2012, 14:42:15
28.6.2012 som položil otázku týkajúcu sa uvedených lavičiek.Na otázku reagoval pán Tréger, primátor mesta:"..v tejto veci zjednáme nápravu".Žiaľ, zatiaľ sa v tom nič neurobilo. Vtedy som tiež poukázal na chodník z Hradnej ulice na nadjazd. Na to reagoval pán Tréger: "..TS zrealizujú opravu". Žiaľ, ani v tejto veci sa nič neurobilo. Je mi jasné, že toto nie sú závažné problémy, ktoré sa musia urýchlene riešiť. Mesto má iste oveľa viac závažnejších problémov. No aj tak nemôžem nepoložiť otázku: Kontroluje na MsÚ niekto, či sľub daný primátorom dostal niektorý odbor, či organizácia, ako úlohu aj s termínom splnenia a či túto úlohu splnil? Dozvedeli sa Technické služy, že tieto sľuby majú splniť a do kedy?Zavedením "Fóra" dostali sa sľuby primátora pod verejnú kontrólu a ich neplnenie uberá na vážnosti týchto sľubov.

 

RE: Lavičky na Dovalovskej hrádzi | Autor: Treger | Pridané: 24.08.2012, 007:20:35

Pán Petrek máme systém porád mesta a potom sú stavebné porady. Každá úloha má svoj termín plnenia a je adresná. Niekedy dôjde k komplikácii napr. dôležitosť úloh, práceneschopnosť pracovníkov, ........alebo ako dnes, havária na osvetleniach ulíc Pod Lipami, ČSA, areálu pod Skalkou, ktoré treba prioritne riešiť. Za záväzkom si stojíme, ale niekedy treba aj trochu empatie a trpezlivosti. Ďakujeme.


 

Zdroj: www.lhsity.sk

Fotoobjektívom

Anketa

Stav, bežpečnosť a údržba ciest a chodníkov

Výborné (8)

Celkový počet hlasov: 228

Anketa

Ste spokojní s novovybudovanými chodníkmi pre Dovalovo?

Celkový počet hlasov: 51

Občianske fórum

29.02.2020 07:00
Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky sa uskutočnili 29. februára 2020 od 7:00 do 22:00...
28.10.2019 12:00
V Dome kultúry v mestskej časti Dovalovo už bol najvyšší čas vymeniť pôvodné drevené okná za nové a...
21.02.2019 12:00
Na svojom pravidelnom zasadnutí sa poslanci Mestského zastupiteľstva v Liptovskom Hrádku tentoraz...
08.02.2019 12:00
V mesiaci máj prichádzaju do Dovalova rok čo rok opäť odvážlivci odhodlaní skrotiť rieku Belá,...
20.12.2018 12:00
Tatranská riečka Belá svojou dravosťou, bohatstvom rýb či možnosťami raftovania je považovaná za...
25.10.2018 18:00
Komisie mestského zastupiteľstva v období zasadajú v období dvoch týždňov pred konaním samotného...
02.09.2018 12:00
S blížiacimi sa Komunálnymi voľbami, ktoré sa uskutočnia 10. novembra, dostali poslanci mestského...
20.07.2018 12:00
Rok čo rok čelíme v našej obci zvýšenému riziku povodní v blízkosti toku Dovalovca, ale aj časti...
21.09.2017 12:00
Cesta medzi Liptovským Hrádkom a jeho mestskou časťou Dovalovo bola už viac rokov v zlom stave. V...
11.07.2017 12:00
Naša mestská časť sa kvôli stavu niektorých budov neslávne zviditeľňuje po celej krajine. Dôkazom...
30.04.2017 13:00
Pre Vás, ktorí plánujete v budúcom roku podporiť prostredníctvom 2 % z daní činnosť spojenú so...
15.12.2016 13:30
V zmysle rámcového plánu práce mestského zastupiteľstva, bude posledné zasadnutie poslaneckého...
05.12.2016 12:00
Miestna komunikácia na Slnečnej ulici v mestskej časti...
10.11.2016 17:00
Verejný hovor primátora mesta a poslancov komisie pre m. č. Dovalovo sa uskutočnil vo štvrtok...
27.10.2016 13:30
Dňa 27.10.2016 o 13:30 hod. zasadalo Mestské zastupiteľstvo v Liptovskom Hrádku. O čom sa rokovalo...
22.09.2016 13:30
Dňa 22.9.2016 o 13:30 hod. zasadalo Mestské zastupiteľstvo v Liptovskom Hrádku. Autor: Peter...
18.09.2016 12:00
Ivan Donoval sa v poslednom roku snaží zaznamenať čo najviac opustených a zabudnutých miest na...
30.08.2016 12:00
V mesiacoch júl a august prebehla výmena okien v kultúrnom...
30.06.2016 13:30
30. júna 2016 o 13:30 hod. sa vo veľkej zasadačke Mestského úradu v Liptovskom Hrádku uskutočnilo...
01.05.2016 12:00
Vybrali sme niekoľko informácií o výstavbe, rekonštrukcii a údržbe chodníkov a ciest. Takisto tu...
1 | 2 | 3 | 4 >>

Podporte Dovalovo.sk

Podporte projekt Dovalovo.sk poukázaním 2 %

 Viac tu    >

Kontakt

Informačný portál Dovalova Dovalovo 251, 033 01 Liptovský Hrádok, Slovensko +421908023084